VAUČER ZA OBRAZOVANJE - financijska podrška za stjecanje dodatnih zelenih i digitalnih znanja i vještina

Novosti 12.01.2024.

UNAPRIJEDITE SVOJA ZNANJA I VJEŠTINE KORISTEĆI VAUČER ZA OBRAZOVANJE!

 

Što je vaučer za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba?

Vaučer za obrazovanje je financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Sustav vaučera omogućuje stjecanje mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija. Korisnik može iskoristiti samo jedan vaučer, a sve detalje oko korištenja kao i sama prijava za vaučer se odvija putem stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Što je vaučer za obrazovanje?, koji je zadužen za provedbu istih. Svakom korisniku vaučera omogućen je samostalni odabir obrazovnog programa, kao i pružatelja obrazovanja, a odobreni vaučer je moguće aktivirati u roku od 4 mjeseca od datuma odobrenja zahtjeva.

 

Tko sve može koristiti vaučer za obrazovanje?

  • Vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.
  • Korisnik vaučera ne može biti osoba koja se nalazi u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja, osoba koja se nalazi u sustavu visokog obrazovanja i znanosti te osoba koja je korisnik mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje.

 

Je li pohađanje programa uz vaučer za obrazovanje na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb za korisnike u potpunosti besplatno?

Pohađanje programa uz vaučer za obrazovanje je u potpunosti besplatno za većinu programa te vaučer za obrazovanje pokriva 100% cijene. 

 

Kako ostvariti pravo edukacije uz vaučer za obrazovanje?

Korištenje programa je jednostavno i lako dostupno:

  • Prvi korak - Pretražite Katalog vještina i programa te odaberite program koji želite pohađati. U katalogu se redovito ažurira ponuda novih dostupnih programa koje možete pohađati na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.
  • Drugi korak – Zatražite ponudu za odabrani program na e-mail: upisni@pou.hr. Ova ponuda nije obvezujuća i služi isključivo kako biste se prijavili za korištenje vaučera na stranici HZZ-a. Za izdavanje ponude potrebni su nam vaši osobni podatci: ime i prezime, adresa s osobne iskaznice i vaš OIB.
  • Treći korak - Posjetite stranicu Korisnički centar: HZZ Vaučeri - pitanja i odgovori gdje ćete naći sve detalje o postupku prijave. Potrebno je prijaviti se u aplikaciju Moj Vaučer. Da biste pristupili aplikaciju, potrebno je imati pristup sustavu e-Građani. Prilikom prijave bit će potrebno popuniti upitnik, a uz njega ćete trebati priložiti i vaš životopis i ponudu za odabrani program obrazovanja. O relevantnosti same prijave i ispunjavanju dodatnih kriterija koji se traže za pojedine programe odlučuje isključivo HZZ. 

 

Programi dostupni uz vaučer u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb su:

 

Elektrotehnika i računarstvo

 

Ekonomija, trgovina i poslovna administracija

 

Graditeljstvo, geodezija i arhitektura

 

Psihologija, edukacijska rehabilitacija, logopedija i socijalne djelatnosti

 

Pravo, politologija, sociologija, državna uprava i javni poslovi

 

Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija

 

ZDRAVSTVO

 

Programi dostupni za skupine polaznike koje upućuje PRAVNA OSOBA pod uvjetom da imaju osigurano učenje temeljeno na radu (praktičnu nastavu) u svom prostoru su:

Promet i logistika

 

 

ZGRABI SVOJ VAUČER!

Zatraži ponudu na e-mail upisni@pou.hr

Upiši se i TI!

Planiraj > Odaberi > Upiši > Završi > POUZiraj se ;)