Poslužitelj hrane i pića | 39 CSVET bodova

Osposobljavanje
Turizam i ugostiteljstvo

O
Programu

Program obrazovanja za stjecanje djelomične KVALIFIKACIJE POSLUŽITELJ HRANE I PIĆA (osposobljavanje, 39 CSVET boda)

POČETAK PROGRAMA: 

ZAVRŠETAK PROGRAMA:

NAZIV MODULA - RAZINA / SKUPOVI ISHODA UČENJA (SIU)

SIGURNOST NA RADU - razina 3

  • SIU 1: Zaštita na radu u ugostiteljstvu, 2 CSVET

Cilj modula Zaštita na radu u ugostiteljstvu je osigurati da polaznici razumiju ulogu zaštite na radu, prepoznaju osnovne izvore opasnosti na radnom mjestu te primjenjuju odgovarajuću zaštitnu opremu pri rukovanju alatima i opremom.

HIGIJENA U UGOSTITELJSTVU - razina 3

  • SIU 2: Osobna higijena u ugostiteljstvu, 2 CSVET

  • SIU 3: Higijena radnog prostora, 4 CSVET

  • SIU 4: Sredstva i pribor za održavanje higijene radnog prostora, 4 CSVET

Ovim modulom, polaznici će naučiti važnost osobne higijene, temeljne korake održavanja osobne čistoće te pravila o higijeni prilikom izvođenja radnih procesa u ugostiteljstvu. Također, stjecat će vještine održavanja čistog i sanitarnog radnog prostora, pravilno čišćenje i dezinfekciju radnih površina, prepoznavanje potencijalnih izvora kontaminacije i primjenu higijenskih standarda u svim dijelovima ugostiteljskog prostora.

OSNOVE UGOSTITELJSKOG POSLUŽIVANJA - razina 3/4

  • SIU 5: Osnove ugostiteljskog posluživanja, 4 CSVET

  • SIU 6: Prostorije za posluživanje gostiju, 2 CSVET

Cilj modula Osnove ugostiteljskog posluživanja je osigurati da polaznici steknu temeljno razumijevanje ključnih aspekata posluživanja u ugostiteljskom sektoru. 

PRIPREMNI RADOVI U UGOSTITELJSKOM PROSTORU - razina 4

  • SIU 7: Pripremni radovi u konobarskoj pripremnici, 3 CSVET

  • SIU 8: Pripremni radovi u blagovaonici, 3 CSVET

  • SIU 9: Pripremni radovi u točioniku pića, 3 CSVET

Cilj modula je osposobiti polaznike za obavljanje pripremnih radova u različitim dijelovima ugostiteljskog objekta: konobarskoj pripremnici, blagovaonici i točioniku pića.

POSLUŽIVANJE GOSTA - razina 4

  • SIU 10: Posluživanje hrane i pića u prolaznom restoranu, 4 CSVET

  • SIU 11: Posluživanje hrane i pića u pansionskom restoranu, 4 CSVET

Cilj modula Posluživanje gosta je osposobiti polaznike za uspješno i efikasno posluživanje hrane i pića u različitim vrstama ugostiteljskih restorana. Polaznici će razviti vještine za odabir i primjenu odgovarajućih načina posluživanja prema vrsti i pripremi jela te prema vrsti obroka. Također, modul će ih osposobiti za izvođenje svih pripremnih i završnih radova za posluživanje u prolaznom i pansionskom restoranu, uključujući postavljanje postava prema zadanom meniju, posluživanje gostiju hranom i pićem te završne radove nakon obroka

POSLOVNI BONTON U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU - razina 4

  • SIU 12: Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu, 2 CSVET

Cilj modula Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu je osigurati da polaznici razviju stručnost u primjeni poslovnog bontona kao ključnog alata za uspješnu komunikaciju i interakciju u turističkom i ugostiteljskom sektoru.

ZBRINJAVANJE OTPADA - razina 3

  • SIU 13: Zbrinjavanje otpada u pomoćnim ugostiteljskim zanimanjima, 2 CSVET

Cilj modula Zbrinjavanje otpada je osnažiti polaznike da razumiju, prepoznaju i primijene odgovarajuće pristupe zbrinjavanju otpada različitih vrsta.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

  1. Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu;
  2. Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene; radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće;
  3. Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama;
  4. Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora);
  5. Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela;
  6. Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja;
  7. Objasniti postupak pripreme pića i napitaka;
  8. Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama;
  9. Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta;
  10. Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji;
  11. Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani;
  12. Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja;
  13. Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka;
  14. Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima;

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

  • posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1* HKO-a,
  • važeća sanitarna iskaznica,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za POSLUŽIVANJE HRANE I PIĆA.

* Razina 1HKO je završeno osnovno obrazovanje.

Cijena

3.000,00 €

HZZ VAUČER za obrazovanje pokriva iznos u cijelosti.

Ponudu za vaučer zatražite na upisni@pou.hr.

Za izdavanje ponude potrebni su nam vaši osobni podatci i to: ime i prezime, adresa s osobne iskaznice, poštanski broj i mjesto, vaš OIB i e-mail.

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika javne isprave o završenoj zadnjoj cjelovitoj kvalifikaciji (svjedodžba / završna svjedodžba škole / diploma fakulteta),
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za POSLUŽIVANJE HRANE I PIĆA,
  • važeća sanitarna iskaznica,
  • preslika domovnice (ne starija od šest mjeseci od datuma izdavanja),
  • preslika rodnog lista (ne stariji od šest mjeseci od datuma izdavanja),
  • preslika osobne iskaznice,
  • HZZ ugovor o dodjeli vaučera za obrazovanja (ako plaćate putem vaučera),
  • upisnica u program obrazovanja
  • ugovor o obrazovanju.

Mogućnost plaćanja

  • HZZ VAUČEROM za obrazovanje,
  • karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
  • u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
  • uplatom na žiro račun na temelju naloga za plaćanje.

Trajanje programa

975 sati.

NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE:

  • redovitom nastavom, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od  315 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 580 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 80 sati.

Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.

UVJETI STJECANJA PROGRAMA (ZAVRŠETAK PROGRAMA):

  • Stečenih 39 CSVET boda
  • Uspješna završna provjera stečenih znanja, usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika, projektnim i problemskim zadatcima a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.

O završnoj provjeri vodi se zapisnik i provodi ju tročlano povjerenstvo. Svakom polazniku, nakon uspješno završene završne provjere, izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

01 6003 000

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati