Program kuhar provodi se u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb kontinuirano od 1995. godine. Po završetku programa polaznik će stručno, samostalno i odgovorno pripremati sve vrste hladnih i toplih jela zdrave, dijetalne i makrobiotičke prehrane te poznavati razvoj i značajke hrvatske nacionalne kuhinje. Nastava se održava u suvremeno opremljenim kabinetima pod stručnim vodstvom iskusnog nastavnika kuharstva.
Popis stručnih predmeta:
Kuharstvo
Osnove turizma
Poznavanje robe i prehrana
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća
Ugostiteljsko posluživanje
Biologija s higijenom i ekologijom
Povijest hrvatske kulturne baštine
Praktična nastava
Vrsta programa
Trogodišnji srednjoškolski program
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
završena najmanje osnovna škola i navršenih 15 godina - za upis u 1. razred;
završena srednja škola i navršenih 17 godina - za upis u prekvalifikaciju
Cijena
6.100,00 kn- razred;
12.200,00 kn - prekvalifikacija;
8.500,00 kn- prekvalifikacija samo iz zanimanja slastičar u zanimanje kuhar
Potrebne isprave
svjedodžba osnovne škole (za upis u 1.razred)
svjedodžbe prethodno završenih razreda srednje škole,
svjedodžba o završnome radu/ispitu (za upis u prekvalifikaciju
domovnica,
rodni list,
upisnica s ugovorom,
liječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljenje poslova kuhara (za upis u 1.r. i prekvalifikaciju);