Program kuhar provodi se u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb kontinuirano od 1995. godine. Po završetku programa polaznik će stručno, samostalno i odgovorno pripremati sve vrste hladnih i toplih jela zdrave, dijetalne i makrobiotičke prehrane te poznavati razvoj i značajke hrvatske nacionalne kuhinje. Nastava se održava u suvremeno opremljenim kabinetima pod stručnim vodstvom iskusnog nastavnika kuharstva.
Popis stručnih predmeta:
Kuharstvo
Osnove turizma
Poznavanje robe i prehrana
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća
Ugostiteljsko posluživanje
Biologija s higijenom i ekologijom
Povijest hrvatske kulturne baštine
Praktična nastava
Vrsta programa
Trogodišnji srednjoškolski program
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
završena najmanje osnovna škola i navršenih 14 godina - za upis u 1. razred
završena srednja škola i navršenih 17 godina - za upis u prekvalifikaciju
liječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljenje poslova kuhara (za upis u 1.r. i prekvalifikaciju)
Cijena
RAZRED- 8.702,35 kn / 1,155,00 €
razlika predmeta za prvi razred (kod upisa u 2. razred) - 3.013,80 kn / 400,00 €
razlika predmeta za prvi i drugi razred (kod upisa u 3. razred) - 6.404,33 kn / 850,00 €
PREKVALIFIKACIJA - 15.069,00 kn /2.000,00 €
prekvalifikacija iz programa slastičar, konobar (trogodišnji), turističko-hotelijerski komercijalist (četverogodišnji) - 10.510,63 kn / 1.395,00 €
Potrebne isprave
svjedodžba osnovne škole (za upis u 1.razred)
svjedodžbe prethodno završenih razreda srednje škole
svjedodžba o završnome radu/ispitu (za upis u prekvalifikaciju
domovnica
rodni list
upisnica s ugovorom
liječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljenje poslova kuhara (za upis u 1.r. i prekvalifikaciju)