VAŽNOST UČENJA STRANIH JEZIKA

Novosti 28.08.2023.

Razmišljate o upisu u program stranog jezika? Puno je razloga za ovu odluku; osim što učenje stranog jezika stvara pozitivnije stavove i nadilazi predrasude prema ljudima koji su drugačiji, učenje stranog jezika pozicionira nas na tržištu rada i povećava izglede za dobivanje željenog posla. Pritom, proučavanje nove kulture pomaže nam upoznati i dublje razumjeti vlastitu.

Učenje stranih jezika daje nam i osjećaj samopouzdanja. Poznavanje stranog jezika čini međunarodna putovanja lakšim i ugodnijim. Vještine poput rješavanja problema, suočavanja s apstraktnim konceptima i idejama u razgovoru povećavaju se kada učite strani jezik. Drugi jezik čini nas otvorenijima za veće izazove te unapređuje i naše analitičke vještine.

Sveukupno gledajući, strani jezici proširuju čovjekov pogled na svijet, liberaliziraju njegova iskustva, čine ga fleksibilnijim i tolerantnijim te ga čine samopouzdanim kandidatom za nove izazove koje stavljamo pred sebe, posebno u vrijeme velikih migracija u kojem živimo.

Stoga, odaberite program njemačkog, talijanskog ili engleskog jezika. Nastava se odvija na daljinu, a na nakon što polaznici uspješno polože ispit, dobivaju svjedodžbu o položenom stupnju prema pravilniku o javnim ispravama u obrazovanju odraslih.

Upisi u tijeku! Više detalja na sljedećim poveznicama: