Psihofizičko zdravlje

Sveučilište za treću životnu dob

BRIDŽ

Bridž je najpopularnija kartaška igra na svijetu. Osim toga, to je društvena igra te je odličan način za upoznavanje novih ljudi.
Bridž je mentalna tjelovježba koja se razlikuje od bilo koje druge i jedna je od rijetkih aktivnosti koja u jednakoj mjeri stimulira obje polovice mozga. Igranje bridža razvija logičko razmišljanje, vještine rješavanja problema, slijed, vizualizaciju, dugotrajno i kratkoročno pamćenje i opažanje.
Ova zabavna kartaška igra potiče rad mozga, poboljšava Vaše psihofizičko zdravlje i traži neprestano logičko razmišljanje i zaključivanje.
Igrači bridža, osim toga, pamte 2-3 puta bolje od prosječnog čovjeka te stječu izvrsne sposobnosti i vještine u komunikaciji!

Način izvođenja nastave: UŽIVO

Foto: Andre_Grunden from Pixabay 

Voditelj: Jurica Maričić
Vrijeme održavanja: jedanput na tjedan 2 školska sata; raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 4. rujna 2023.

PSIHOLOGIJA

Sadržaji radionice bit će grupirani oko dvije glavne teme:
I. Zašto nam trebaju drugi ljudi?

Bliskost s drugim ljudima ključna je za osjećaje dobrobiti, zadovoljstva životom i sreće. Potreba za bliskošću 
ostvaruje se putem različitih odnosa s drugima - djecom, roditeljima, prijateljima, ljubavnim partnerima. Većini najveći osjećaj bliskosti pruža ljubav.


II. Racionalni? Neracionalni? Iracionalni? To smo mi!

Kad čujemo da su drugi neracionalni, kritični smo prema njima i smatramo da su njihove tvrdnje neuvjerljive. Iako moramo nastojati biti što više racionalni, ne samo zbog sebe već i zbog onih oko sebe, trebamo biti svjesni toga da i neracionalno i iracionalno ponašanje kao i prosuđivanje imaju svoje mjesto u našem svijetu.

Foto: John Hain from Pixabay 

Voditelj: Gorana Hitrec
Vrijeme održavanja: jedanput na tjedan 2 školska sata (uživo); raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 4. rujna 2023.

Tai chi chuan

Tai chi jača vitalnu energiju putem različitih unutarnjih vježbi i tehnika disanja popraćenih specifičnim stavovima tijela i pokretima. Program koji je posebno prilagođen zrelijoj dobi, pomoći će Vam poboljšati cirkulaciju i regulirati tlak, ojačati unutarnje organe, koordinirati pokrete, ispraviti držanje i regulirati disanje.

Uz Tai chi fizički se, emocionalno i mentalno relaksirajte i reducirajte stres!

Voditelj: Ranko Blagojević
Vrijeme održavanja: jedanput na tjedan 2 školska sata; raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 4. rujna 2023.

Joga

Smirenost uma koju stvara joga te tjelesna vitalnost i gipkost koju donosi, čine temelj zdravlja kako za mlade, tako i za starije. Već nakon kraćeg bavljenja jogom osjetit ćete promjene – spavat ćete bolje, lakše disati, imati općenito više energije i pozitivniji pristup životu. Za jogu doista nikad nije kasno, a vježbe će biti prilagođene
Vašoj dobi!

Voditelj: Danijela Biondić-Vidaković
Vrijeme održavanja: dvaput na tjedan 1 školski sat; raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 4. rujna 2023.

Upisi

od 11. 9. do 29. 9. 2023.
u Upisnom uredu od 8:00 do 18:00 sati
Telefoni: 0800-321-321, 01/6003-020

Trajanje

ZIMSKI SEMESTAR
od 2. 10. 2023. do 26. 1. 2024.
(15 tjedana po 2 školska sata = 30 školskih sati)
 
 

Uvjeti za upis

ČLANARINA za program
  • obročno plaćanje karticama (uživo i online programi) - 99,00 € / 745,92 kn

  • jednokratna uplata u cijelosti gotovinom, karticama ili uplatom na račun  (uživo i online programi) - 5 % popusta (94,05 € / 708,62 kn)

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

0800 321 321

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr