Psihofizičko zdravlje

Sveučilište za treću životnu dob

BRIDŽ

Bridž je najpopularnija kartaška igra na svijetu. Osim toga, to je društvena igra te je odličan način za upoznavanje novih ljudi.
Bridž je mentalna tjelovježba koja se razlikuje od bilo koje druge i jedna je od rijetkih aktivnosti koja u jednakoj mjeri stimulira obje polovice mozga. Igranje bridža razvija logičko razmišljanje, vještine rješavanja problema, slijed, vizualizaciju, dugotrajno i kratkoročno pamćenje i opažanje.
Ova zabavna kartaška igra potiče rad mozga, poboljšava Vaše psihofizičko zdravlje i traži neprestano logičko razmišljanje i zaključivanje.
Igrači bridža, osim toga, pamte 2-3 puta bolje od prosječnog čovjeka te stječu izvrsne sposobnosti i vještine u komunikaciji!

Način izvođenja nastave: UŽIVO

Foto: Andre_Grunden from Pixabay 

Voditelj: Jurica Maričić
Vrijeme održavanja: jedanput na tjedan 2 školska sata; raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 29.1.2024.

PSIHOLOGIJA

Ljudi cijelo vrijeme pokušavaju utjecati jedni na druge. Uvjeravanje igra ključnu ulogu u međuljudskim odnosima. Radi se o svojevrsnom umijeću kako navesti druge da učine ono što želite jer oni to žele, a ne zato što su prisiljeni, da promijene svoje oduke, uvjerenja, stavove, ponašanje.
Upoznat ćemo načela utjecaja, od kojih se svako temelji na tome kako doživljavamo sebe ili druge: reciprocitet, predanost i dosljednost, društvena potvrda, autoritet, sviđanje, oskudica. Raspravljat ćemo o etičkim aspektima korištenja uvjeravanja, o situacijama kad uvjeravanje prelazi u manipulaciju, osobito u marketingu i politici. Također i o tome što možemo učiniti da izbjegnemo biti žrtve manipulativnog utjecaja.

Voditelj: Gorana Hitrec
Vrijeme održavanja: jedanput na tjedan 2 školska sata (uživo); raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 29.1.2024.

Tai chi chuan

Tai chi jača vitalnu energiju putem različitih unutarnjih vježbi i tehnika disanja popraćenih specifičnim stavovima tijela i pokretima. Program koji je posebno prilagođen zrelijoj dobi, pomoći će Vam poboljšati cirkulaciju i regulirati tlak, ojačati unutarnje organe, koordinirati pokrete, ispraviti držanje i regulirati disanje.

Uz Tai chi fizički se, emocionalno i mentalno relaksirajte i reducirajte stres!

Voditelj: Ranko Blagojević
Vrijeme održavanja: jedanput na tjedan 2 školska sata; raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 29.1.2024.

Joga

Smirenost uma koju stvara joga te tjelesna vitalnost i gipkost koju donosi, čine temelj zdravlja kako za mlade, tako i za starije. Već nakon kraćeg bavljenja jogom osjetit ćete promjene – spavat ćete bolje, lakše disati, imati općenito više energije i pozitivniji pristup životu. Za jogu doista nikad nije kasno, a vježbe će biti prilagođene
Vašoj dobi!

Voditelj: Danijela Biondić-Vidaković
Vrijeme održavanja: dvaput na tjedan 1 školski sat; raspored pogledajte na www.pou.hr ili na oglasnoj ploči od 29.1.2024.

Upisi

ZA LJETNE RADIONICA od 20. 5. do 27. 5. 2024.
u Upisnom uredu od 9:00 do 16:30 sati
Telefoni: 0800-321-321, 01/6003-021, 01/6003-020

Trajanje

LJETNE RADIONICE
  • Dekorativna umjetnost od 19.6. do 10. 7. 2024.
  • Slikanje u prirodi od 4.6. do 13. 6. 2024.
  • Uvod u pametne telefone - tijekom lipnja
(4 termina po 2 školska sata = 8 sati)
 

 

Uvjeti za upis

ČLANARINA za program
  • obročno plaćanje karticama (uživo i online programi) - 40,00 €

  • jednokratna uplata u cijelosti gotovinom, karticama ili uplatom na račun  (uživo i online programi) - 5 % popusta 38,00 €

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

01 6003 000

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr