Umjetničke radionice za umirovljenike

Hobi
Programi javnih potreba u kulturi Grada Zagreba

O
Programu

Centar za kulturu POUZ-a već dugi niz godina u svojim radionicama uspješno organizira tečajeve za umirovljenike, s ciljem poticanja cjeloživotnog učenja, tj. pobuđivanja interesa za izražavanjem vlastite kreativnosti. Ovaj put izabrani su, sukladno iskazanom interesu budućih polaznika, programi izrade umjetničkog nakita, mozaika, keramike, vitraila, fuzije stakla i tkanja na tkalačkim stanovima . Provode se u potpuno opremljenim umjetničkim radionicama, čime se Centar nameće kao jedan od ključnih subjekata u Gradu u kojem je ove programe uopće moguće provesti na kvalitetan i profesionalan način, uz stručno vodstvo priznatih umjetnika. Programi su edukacijske naravi, usmjereni prvenstveno na razvoj vlastitih vještina i kreativnosti. Svaka radionica sadrži dvije komponente: svladavanje vještina zanatsko-tehničkog postupka i osnove razumijevanja i pristupa pojedinim oblastima kulture.

Danas, u modernom urbanom okruženju, sve više umirovljenika osjeća potrebu i želju za kreativnim i korisnim provođenjem slobodnog vremena. Dok su bili radno aktivni, mnogi nisu imali vremena baviti se ičim drugim osim svojim osnovnim zanimanjem, pa im se sada za to pruža mogućnost u dobro opremljenim radionicama Centra. Predloženi programi pomažu ovoj ciljanoj skupini u post-radnoj socijalizaciji, razvoju i izražavanju kreativnosti, poboljšanju psihičkog stanja u ovoj dobi izloženoj vrlo često emotivnim, zdravstvenim i materijalnim stresovima; omogućuje im da svoje slobodno vrijeme provedu u stvaranju novih vrijednosti i postignuću malih osobnih uspjeha, ali i da svoje uratke koriste kao poklon voljenima i potrebitima, pa čak i za ostvarenje vlastitim radom stvorenih dodatnih prihoda.

Sav pribor i materijal čeka ih u radionici, pa i oni stariji i nemoćniji, s problemima kretanja, ne moraju stalno „vući“ vrećice sa staklom, glinom, noževima,ljepilima, ovisiti o tuđoj pomoći i strahu od nezgode.

Upisi u e radnu knjižicu

Ne

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na
0800 321 321
ili pošaljite upit

Pošalji upit