OBRAZOVANJE ODRASLIH Teorijske osnove i praksa

OBRAZOVANJE ODRASLIH Teorijske osnove i praksa 2019

Općenite informacije

Autori: Nikola Pastuović
Tihomir Žiljak
Vladimir Strugar
Dušan Petričević
Predrag Bejaković
Siniša Kušić
Sofija Vrcelj
Anita Zovko
Višnja Rajić
Ana Krajnc
Milan Matijević Cijena: 275,65 kn

Dodatne informacije

Broj stranica: 440 str. Dimenzije: 170x240 mm Godina izdavanja: 2019 Kategorija: Priručnici ISBN: 978-953-8115-47-9 Uvez: Tvrdi uvez

Opis

Knjiga Obrazovanje odraslih je sljednica teorijskih priloga o obrazovanju odraslih u Hrvatskoj i njezinu okruženju nastalih tijekom druge polovice prošlog stoljeća i početkom ovoga, a nastoji integrirati rezultate međunarodnog razvoja znanosti o učenju i obrazovanju odraslih.

Knjiga je strukturirana prema metateorijskoj podjeli obrazovnih teorija na normativne, znanstvene i praktične s težištem na znanstvenima i praktičnima. Tu smo podjelu obrazovnih teorija, što su je uveli analitički filozofi znanosti, prihvatili jer omogućuje da se razjasne neke dvojbe koje trajno opterećuju diskusiju o znanstvenom identitetu andragogije i obrazovanja andragoga, a tiču se njezine disciplinarne orijentacije, terminologije i metodologije istraživanja. Polazeći od metateorijskoga koncepta znanosti, moguće je razlikovati znanstvenu od praktične andragogije i odrediti „dodanu znanstvenu vrijednost“ andragogijekorpusu znanstvenog znanja o obrazovanju odraslih što su ga proizvele druge obrazovne znanosti. Važno je pri tome naglasiti da su i znanstvena i praktična andragogija potrebne jer imaju različite zadaće. No korisno ih je razlikovati jer njihovo razlikovanje olakšava razvoj znanstvene andragogije, a učinkovitost praktične povećava se primjenom otkrića znanstvene. To je razlikovanje u knjizi provedeno tako da ona ima dvije tematske cjeline koje odgovaraju podjeli na znanstveni i praktični dio.


Djelo je namijenjeno teoretičarima obrazovanja i studentima pedagogije, andragogije i drugih obrazovnih znanosti, djelatnicima koji obrazuju odrasle, kao i kreatorima obrazovne politike u Republici Hrvatskoj.

Sve informacije i narudžbe moguće su putem e-maila: nakladnistvo@pou.hr ili na telefon: 01/6003 030