Treći transnacionalni partnerski sastanak projekta RECRAFT

Novosti 11.11.2019.

Treći transnacionalni partnerski sastanak projekta RECRAFT u okviru Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 2, kojem je nositelj Pučko otvoreno učilište Zagreb, održan je 20.i 21. rujna 2019. U Telsiaiu, Litva.

Ovaj sastanak se bavio načinima na koje možemo povećati kompetencije nastavnika koji podučavaju primijenjenu umjetnost (mozaik, nakit, keramiku i sl.) i rade s odraslim osobama. Partneri iz sve četiri zemlje prezentirali i razmijenili su svoja iskustva te metode i alate kojima se služe kako bi nastavnici stekli potrebne vještine koje su im potrebne u radu s odraslim osobama. Uočili smo puno sličnosti, ali i stekli nova znanja o mogućim načinima jačanja kompetencija.

Isto tako, na sastanku su prezentirana i svjedočanstva polaznika o utjecaju umjetničkih radionica koje su pohađali te načini na koje su im one pomogle, bilo da se radi o novim mogućnostima zaposlenja, izvoru dodatne zarade ili, pak, novom hobiju.

Dio sastanka bio je i posjet radionicama slikanja na staklu za školsku djecu koje se održavaju u muzeju Alka te posjet Otvorenom muzeju gdje smo mogli vidjeti replike tradicionalnih litvanskih kuća te namještaja korištenog u ono doba. Bio je to izvrstan primjer načina očuvanja kulturne baštine.