Potpisivanje ugovora za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

Novosti 03.03.2021.

U ponedjeljak, 1.3. 2021. godine su ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, g. Ivan Šutalo i g. Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica u Koprivnici potpisali Ugovor o javnoj nabavi usluge izrade standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i strukovnih kurikuluma te modernizacije postojećih obrazovnih programa za potrebe Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, a sve to u okviru projekta “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu”.
Potpisani Ugovor vrijedi 2,2 milijuna kuna s PDV-om, a cijeli projekt Centra kompetentnosti vrijedan je 30 milijuna kuna te će na temelju njega biti izrađeni standardi za zanimanja i standardi kvalifikacije te strukturni kurikulumi za potrebe Centra kompetencija.
Gospodin Šutalo je istaknuo kako vjeruje da će se ova važna zadaća, uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, realizirati na najbolji mogući način. Podsjetio je je ideja razvoja regionalnih centara kreirana još 2013. godine, s ciljem da se na jednom mjestu može dati kompletna usluga svim potrebnim osobama u obrazovanju. Sada počinje realizacija tih ideja i modela u potpunosti i zato vjerujemo da će i Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija u ovom centru ispuniti tu zadaću.