GALERIJA BERNARDO BERNARDI - OTVOREN POZIV ZA IZLAGANJE U 2024. GODINI

Novosti 16.06.2023.

GALERIJA BERNARDO BERNARDI

Pratite nas na Facebook stranici

OTVORENI POZIV ZA IZLAGANJE U 2024. GODINI

Pučko otvoreno učilište Zagreb otvara natječaj za prijave za izložbeni program za 2024. godinu u galeriji Bernardo Bernardi.

Natječaj za izlaganje produljuje se do nedjelje, 23.7.2023. do 23.59 sati. Prijavitelji mogu prijedlog za izlaganje prijaviti samostalno ili u grupi.

galerija BERNARDO BERNARDI

Galerija koja nosi ime Bernarda Bernardija, osnovana je kao prostor memorije na oblikovatelja u čijem se opusu upravo zgrada Pučkog otvorenog učilišta Zagreb javlja kao jedan od najkvalitetnijih primjera oblikovanja interijera polovice 20. stoljeća. Galerija Bernardi postoji od 1999. godine, a posebno je programski profilirana od 2013. godine, otkad bilježi kontinuitet izložbi dizajnera mlađe i srednje generacije, s posebnim naglaskom i na studentska rješenja.

Prilikom odabira programa za 2024. Savjet galerije prednost će dati izložbenim prijedlozima, proizašlima iz istraživačkog rada ili pak s daljnjim istraživačkim potencijalom kako u smjeru grane grafičkog, modnog ili produkt dizajna tako i interdisciplinarno. Društveno utemeljeni projekti, koji odražavaju sveobuhvatnost teme te razumijevanje i senzibilitet za unapređenje kritičkog promišljanja, također su dobrodošli. Svaki projekt valorizirat će se primarno iz pozicije konceptualne konzistentnosti i kontekstualizacije same noseće ideje. Inovativnost (razina i opseg novosti u djelu, svrhovitost, originalnost i potencijal), originalna interpretacija složenih komunikacijskih poruka, kvaliteta djela, odgovornost prema okolišu te doprinos struci, jednako su vrijedni odlučujući faktori.

Prednost pak prilikom odabira radova iz područja modnog dizajna imat će prijedlozi u kojima je vidljiva inovativnost pristupa u dizajnu odjeće i/ili tekstila, konceptualizacija modne ideje, kontekstualizacija odjevnog predmeta, odnosno pristup modnom dizajnu kao mediju za kritički komentar društva. Prilikom predlaganja izložbe modnog dizajna nužno je skicirati prezentacija modne kolekcije u zadanom prostornom okviru.

Savjet također zadržava pravo poziva na izlaganje.

PRIJAVA
Ispunjenu prijavnicu poslati u pdf. formatu isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr. Rok za zaprimanje prijedloga produljuje se do nedjelje, 23.7.2023. do 23.59 sati.

Preuzmite prijavnicu

Tlocrt