Galerija CEKAO – otvoren poziv za izlaganje u 2025. godini

Novosti 20.05.2024.

GALERIJA CEKAO

Pratite nas na Facebook stranici

OTVOREN POZIV ZA IZLAGANJE U 2025. godini

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2025. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj za izlaganje produžen je do 24. lipnja 2024. u 23.59 h.

Galerija CEKAO, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremeno implementiranje ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen predviđenim, ali i brojnim nepredviđenim posjetiteljima, korisnicima prostora učilišta. Na ovaj način rad dobiva drugu vrstu vidljivosti, participirajući istodobno u aktivnom organizmu kuće, kojoj su Radovan Nikšić, Ninoslav Kučan i Bernardo Bernardi sredinom prošlog stoljeća osigurali ulazak u antologiju hrvatske arhitekture. Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Savjet zadržava također pravo poziva umjetnicima.

Prijava

Prijave se podnose isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr s naznakom "ZA IZLAGANJE U 2025. GODINI". Rok za zaprimanje prijedloga je ponedjeljak, 24. lipnja 2024. u 23.59 h.

Prijava treba sadržavati:

  • životopis autora/ice s kontakt podacima (email adresa i broj mobitela)
  • kratki opis rada / kustoskog koncepta / projekta (do 500 riječi)
  • tehničke specifikacije za realizaciju rada / postava
  • popratnu vizualnu dokumentaciju (5 fotografija, skica ili nacrta) - šalje se putem download linka (npr. Dropbox, Box, Google Drive, Wetransfer i sl.)

Ukoliko se isti rad predlaže za izlaganje u više galerija u Zagrebu, obvezno je to navesti u prijavi.

Opcionalno se može priložiti i prijedlog popratnog programa u obliku radionice, predavanja ili nekog drugog oblika proširivanja tematike rada.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
Rezultati poziva bit će objavljeni na web stranici POU-a i na društvenim mrežama Galerije CEKAO.
Odabrane prijedloge POU predlaže za sufinanciranje Gradskom uredu za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba te Ministarstvu kulture i medija RH.

Za upite i dodatne informacije obratite se emailom na adresu kultura@pou.hr.

Tlocrt galerije CEKAO