OTVOREN POZIV ZA IZLAGANJE U GALERIJA BERNARDO BERNARDI 2021.

Galerije 24.06.2019.

GALERIJA BERNARDO BERNARDI 

Pratite nas na Facebook stranici 

 

 

OTVORENI POZIV ZA IZLAGANJE

Pučko otvoreno učilište Zagreb otvara natječaj za prijave za izložbeni program za 2021. godinu u galeriji Bernardo Bernardi.
Natječaj je otvoren do četvrtka, 17. 7. 2020. do 23.59 sati. Prijavitelji mogu prijedlog za izlaganje prijaviti samostalno ili u grupi.

galerija BERNARDO BERNARDI

Galerija koja nosi ime Bernarda Bernardija, osnovana je kao prostor memorije na oblikovatelja u čijem se opusu upravo zgrada Pučkog otvorenog učilišta Zagreb javlja kao jedan od najkvalitetnijih primjera oblikovanja interijera polovice 20. stoljeća. Galerija Bernardi postoji od 1999. godine, a posebno je programski profilirana od 2013. godine, otkad bilježi kontinuitet izložbi dizajnera mlađe i srednje generacije, s posebnim naglaskom i na studentska rješenja. 
Prilikom odabira programa za 2021. Savjet galerije prednost će dati izložbenim prijedlozima, proizašlima iz istraživačkog rada ili pak s daljnjim istraživačkim potencijalom kako u smjeru grane grafičkog, modnog ili produkt dizajna tako i interdisciplinarno. Društveno utemeljeni projekti, koji odražavaju sveobuhvatnost teme te razumijevanje i senzibilitet za unapređenje kritičkog promišljanja, također su dobrodošli. Svaki projekt valorizirat će se primarno iz pozicije konceptualne konzistentnosti i kontekstualizacije same noseće ideje. Inovativnost (razina i opseg novosti u djelu, svrhovitost, originalnost i potencijal), originalna interpretacija složenih komunikacijskih poruka, kvaliteta djela, odgovornost prema okolišu te doprinos struci, jednako su vrijedni odlučujući faktori. 
Prednost pak prilikom odabira radova iz područja modnog dizajna imat će prijedlozi u kojima je vidljiva inovativnost pristupa u dizajnu odjeće i/ili tekstila, konceptualizacija modne ideje, kontekstualizacija odjevnog predmeta, odnosno pristup modnom dizajnu kao mediju za kritički komentar društva. Prilikom predlaganja izložbe modnog dizajna nužno je skicirati prezentacija modne kolekcije u zadanom prostornom okviru. 
Savjet također zadržava pravo poziva na izlaganje.

SAVJET 
Ivana Fabrio 
Damir Gamulin 
Sven Jonke 
Jasminka Končić
Maša Milovac
Ana Mušćet

PRIJAVA

Ispunjenu prijavnicu poslati u pdf. formatu isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr. Rok za zaprimanje prijedloga je četvrtak, 17. 7. 2020. do 23.59 sati. Za dodatna pitanja pisati možete na ana.muscet@pou.hr.

Preuzmite prijavnicu

Tlocrt