Izložba fotografija "Ulicama svijeta" / Krešimir Brković

Događanja 13.09.2022.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvorenje izložbe fotografija „Ulicama svijeta“ autora Krešimira Brkovića 17.9.2022. u 11 sati u prostoru Centra za kulturu POU Zagreb.

Izložba se može razgledati od ponedjeljka do petka od 9:00 do 20:00 sati i subotom od 9:00 do 14:00 sati, u razdoblju od 17.9.-8.10.2022.

Izložba se realizira u sklopu foto kluba Pučko, uz potporu Grada Zagreba.

Uvijek nas veseli kad možemo biti podrška u realiziranju autorskih projekata naših bivših polaznika programa osposobljavanja za Fotografa/fotografkinju različitih tehnika. Po završetku programa, Krešimir je ostao intenzivno u fotografiji, a što je sve snimao na svojim putovanjima, imat ćemo prilike vidjeti na njegovoj prvoj izložbi, u crno bijelom tonu.

 

"Zadnjih petnaest godina bavim se fotografijom, od koje me najviše zanima ulična fotografija, u crno bijeloj izvedbi. Po završetku programa osposobljavanja za Fotografa različitih tehnika u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, početno amatersko bavljenje fotografijom preraslo je u moju profesiju. Fotografiju sam zavolio jer na taj način možemo zamrznuti trenutak, emociju i događaj čineći ih vječnim. Ovo je moja prva izložba, kojom bih vam htio približiti svoj način
gledanja na svijet. Nadam se da ću u tome uspjeti, makar jednim malim dijelom. Posebno se zahvaljujem nastavniku fotografije, Branimiru Butkoviću, na znanju koje je podijelio s nama polaznicima, na strpljenju u poučavanju i na njegovoj zaraznoj ljubavi prema fotografiji."

Krešimir Brković

 

"Krešimir svojom prvom izložbom dočarava gledatelju različite svjetove, onako kako ih doživljava kroz svoje fotografsko oko. Na fotografijama vidimo pomalo mistične kadrove ulične fotografije s izraženom usmjerenošću prema detaljima i skrivenim sekvencama. Drugi svijet prikazan kroz putopisnu fotografiju, kao da nas promatrače poziva i tjera na putovanje u tamo neka daleka prostranstva. Zajedničko svim fotografijama autorovo je spretno poigravanje kadrom, drugim kutom, snalaženje u refleksijama i intuicija za hvatanjem pravog trenutka. Dio autorovog portfolija koji sam vidio, pokazuje umjetnički razvoj i posvećenost autora fotografiji te sam siguran da ćemo imati prilike gledati još fotografskih priča na izložbama koje će uslijediti."

Roman Avdagić

 

"Kao predavač Adobe Photoshopa zapamtio sam Krešimira kao entuzijastičnog i talentiranog polaznika te kao iznimno komunikativnu osobu, optimistična duha. Te osobne kvalitete vidljive su i na njegovim fotografijama. Njegovo područje fotografskog interesa jest putopisna i tzv. street fotografija. Svojom prvom samostalnom izložbom to i pokazuje. Raznovrsnost motiva, situacija, emocija i atmosfera na njegovim fotografijama na tragu su velikana ove vrste fotografije: Henri Cartier-Bressona, Garrya Winogranda, Diane Arbus... No, ono najbitnije je da u izloženim fotografijama vidimo i samoga Krešimira Brkovića, njegov autorski pečat."

Zoran Jelača