GODIŠNJA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA polaznika programa Osposobljavanja za Fotografa/fotografkinju različitih tehnika - 2022.

Događanja 14.12.2022.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvorenje Godišnje izložbe fotografija 2022., polaznika programa Osposobljavanja za Fotografa/Fotografkinju različitih tehnika, 21.12.2022., u  19 sati u prostoru Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Izložba se može razgledati od ponedjeljka do petka od 9:00 do 20:00 sati i subotom od 9:00 do 14:00 sati, u razdoblju od 21.12.2022. do 21.3.2023.

Izložba se realizira u okviru programa Foto klub Pučko, uz potporu Grada Zagreba.

Zahvaljujemo sponzorima nagrada: PRIZMA FOTO i FOTO SVIJET

 

Iz predgovora Ksenije Foretić

„Uokvirivanjem trenutka, stvaranjem kadra osvještavamo stvarnost, tražeći upravo onaj izrez koji motivu daje značaj, opisuje ga, izdvaja iz konteksta ili stavlja u kontekst. I mali pomak pritom može promijeniti priču, odati ili sakriti crtu karaktera, usmjeriti zraku svjetla na dotad nevidljivo mjesto, a atmosfera se može promijeniti u djeliću sekunde.

Sve su to izrazili polaznici, prikazujući široku paletu motiva. Na svom fotografskom putovanju prepoznavali su i bilježili kadrove, stvarali su ih i sami, naglašavajući bitno i zanimljivo, kontraste prostora boja, tonova, ali i usmjeravajući pogled na detalje koji izmiču pogledu, na suptilnu i diskretnu ljepotu svakodnevnog ili na posve nesvakodnevne skrivene prizore. U vremenu koje je prezasićeno vizualnim porukama ukazali su na važnost usmjeravanja pogleda, na važnost učenja i znanja u prepoznavanju i doživljaju svijeta.„

 

1. NAGRADA: Ita Kovač / Melancolia 4
2. NAGRADA: Vesna Živčić / Snjeguljice
3. NAGRADA: Vanja Šiljak / Izlazak sunca, vrh Sutvid