Časopis 15 DANA 1-2 / 2019 : Promocija

Događanja 13.06.2019.

ČASOPIS 15 DANA 

 

Pratite nas na Facebooku 

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na promociju časopisa 15 DANA, u srijedu 19. lipnja, s početkom u 19 sati, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. 
Prvi dvobroj za ovu godinu posvetili smo radu umjetnika Željka Kipkea, s kojim je intervju napravila kustosica i likovna kritičarka, Leila Topić. Za broj također pišu: Vanja Babić, Željko Kipke, Igor Rajki i Bosiljka Brlečić. Razgovor sa suradnicima na broju, Leilom Topić i Vanjom Babićem te umjetnikom Željkom Kipkeom, moderirat će jedan od urednika časopisa 15 DANA, Tomislav Brlek.

(...) Mnogi naši kolege silno se upinju klasificirati tvoje pisanje. Je li posrijedi likovna odnosno filmska kritika, esejistika ili nešto treće? Urednik časopisa 15 dana Tomislav Brlek ističe da si ti, uz Tonka Maroevića, jedini lokalni borgesovac koji “precizno bira koga će imenovati” u svojim tekstovima. Kakav je tvoj stav o tome?

- Što se tiče usporedbe s Maroevićem to će teško ići jer moj je stil i
strategija posve drugačija i znatno hladnija. Ni u kom slučaju nije barokna poput njegove. Međutim, onaj drugi dio, o preciznom biranju imena i pojmova, to svakako stoji. Čak sam toliko oprezan da ću više puta provjeriti nečiji status prije nego li to ime spomenem u pozitivnom ili negativnom kontekstu u nekom od svojih eseja. Krajnje je reduciran broj imena s hrvatske umjetničke scene — ništa nije drugačije ni s filmskom branšom — na koje se pozivam u svojim tekstovima. (...)

Iz intervjua Leile Topić

 

U slučaju da želite postati naš pretplatnik, za detaljne upute, slijedite link