OBAVIJEST O POČETKU/NASTAVKU PROVOĐENJA PROGRAMA ZA ODREĐENE OBRAZOVNE SKUPINE

Arhiva 05.05.2020.

OBAVIJEST O POČETKU/NASTAVKU PROVOĐENJA PROGRAMA

ZA ODREĐENE OBRAZOVNE SKUPINE

 

Sukladno Odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, obavještavaju se svi polaznici Pučkog otvorenog učilišta Zagreb (programa osposobljavanja, usavršavanja i hobi programa) koji programe pohađaju u manjim obrazovnim skupinama koje uključuju nazočnost do 10 osoba (do 9 polaznika i nastavnik) da od 11.5.2020. počinjemo/nastavljamo s provođenjem obrazovnih programa u tim skupinama.

U obrazovnim skupinama koji uključuju veći broj polaznika, u onima u kojima je to moguće te u svim programima Srednje škole, nastava će se i dalje izvoditi na daljinu, uz pomoć informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Pučko otvoreno učilište Zagreb će nastaviti provoditi nastavu u obrazovnim skupinama s većim brojem polaznika u kojima nije moguće organizirati nastavu na daljinu čim Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske svojom Odlukom to dopusti.

Pučko otvoreno učilište Zagreb će osigurati pridržavanje svih potrebnih protuepidemijskih mjera sukladno odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te sukladno posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Polaznike također molimo da se pridržavaju odluka, uputa i preporuka vezanih za koronavirus (COVID-19), a koje su dostupne na internetskim stranicama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/8

https://www.koronavirus.hr/zadnje-azurirano/57

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je da se starije osobe i osobe s kroničnim bolestima trebaju pridržavati istih općih mjera zaštite, kao i opća populacija, uz napomenu da trebaju nastaviti koristiti svu do sada preporučenu terapiju prema savjetu liječnika.

S poštovanjem,

Vaše Pučko otvoreno učilište Zagreb


 

Molimo polaznike da se pridržavaju sljedećih preporuka:

Osjetljive skupine polaznika

Starijim i bolesnim polaznicima preporučuje se da se još za neko vrijeme suzdrže od dolaska na nastavu osobito na onu koja podrazumijeva veći broj prisutnih. Također se preporučuje da se suzdrže od dolaska na nastavu osobe koje dijele kućanstvo s osobama starije životne dobi i osobe s kroničnim bolestima.

Osobe s povišenom temperaturom

Polaznici ne ulaze u prostore Pučkog otvorenog učilišta Zagreb ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.

Prethodno mjerenje temperature

Prije odlaska na nastavu u zatvorene prostore, svim polaznicima se preporučuje da izmjere kod kuće tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperature viša od 37,2 °C osoba treba odgoditi sudjelovanje na nastavi. Isto tako, osobe koje imaju simptome bilo koje bolesti (npr. kašalj, otežano disanje, učestalo disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, gubitak okusa ili mirisa itd.), treba odgoditi sudjelovanje na nastavi.

Higijena ruku

Pri ulasku i izlasku iz učionice, polaznici trebaju dezinficirati ruke. Ispred učionice ili u samoj učionici bit će osigurano dezinfekcijsko sredstvo na bazi 70 % etilnog alkohola radi dezinfekcije ruku.

Fizička distanca

U društvenom kontaktu održavajte razmak s drugim osobama od najmanje dva metra.

Dodirivanje lica

Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta, jer tim putem virus može ući u tijelo.