REVALUE

EU projekti
Status: Provedeno

Broj ugovora

2017-1-BE01-KA202-024751

Lokacija projekta

Charleroi (Belgija), Telsiu (Litva), Bemmel (Nizozemska), Liverpool (UK), Zagreb (Hrvatska)

Trajanje projekta

15.10.2017.-14.10.2019.

Nositelj projekta

Centre de formation professionnelle des FPS du Bassin de Charleroi (Charleroi, Belgija)

Partneri

Telsiu svietimo centras (Telsiu, Litva), STICHTING EDOS (Bemmel, Nizozemska), Merseyside expanding horizons limited (Liverpool, UK), POU Zagreb (Zagreb, Hrvatska)

Davatelj financijske potpore

Erasmus+ KA2, razmjena dobre prakse

Sufinanciranje

100 % bespovratnih sredstava

Ciljevi projekta

Detaljniji opis projekta

Iako je proces vrednovanja neformalnog i neformalnog učenja započeo početkom 2000. u Europi, napredak je i dalje spor. Prema analizi situacije u Europi, baziranoj uglavnom na izvješću Cedefop-a iz 2016., neke prepreke su prisutne u svakoj zemlji. Možemo, također, primijetiti da se, s jedne strane, proces ne odvija ravnomjerno u svakoj zemlji u isto vrijeme, a s druge strane, neki dionici uključeni u proces više oklijevaju od drugih kada se radi  o validaciji. Tu situaciju treba poboljšati, jer je validacija neformalnog i informalnog učenja pokretač zapošljivosti.

Partnerstvo se sastoji od 5 zemalja, vodeći partner je Belgija, a ostali partneri su Hrvatska, Nizozemska, Velika Britanija i Litva. Ovaj je projekt stvarna prilika da naših 5 zemalja  daju prioritet  promicanju  priznavanju vještina preko naših preporuka i razmjene iskustava.