MAMA JE MAMA program za maloljetne i mlade trudnice i roditelje

EU projekti
Status: Provedeno

Lokacija projekta

Grad Zagreb

Trajanje projekta

01.06.2017.-01.06.2020.

Nositelj projekta

Udruga roditelja „Korak po korak“

Partneri

- Pučko otvoreno učilište Zagreb - Centar za socijalnu skrb Zagreb - Dječji dom Zagreb, Nazorova 49

Davatelj financijske potpore

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Sufinanciranje

-

Web

-
Ciljevi projekta

Kratki opis projekta

Temeljem odobrenog projekta MAMA JE MAMA za maloljetne i mlade trudnice i roditelje od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Pučko otvoreno učilište Zagreb sudjeluje u ulozi projektnog partnera. Nositelj projekta je udruga “Korak po korak”.

Projektom je predviđeno uključivanje ukupno devet (9) polaznika u programe obrazovanja u tri uzastopne godine koji uključuje 1 (jedan) program prekvalifikacije i 2 (dva) programa osposobljavanja po školskoj godini.

Projekt se provodi s ciljem prevencije rizičnih ponašanja te pružanja psihosocijalne pomoći i podrške maloljetnim trudnicama, roditeljima i njihovim obiteljima. Programom se nastoji smanjiti ranjivost maloljetnih trudnica i roditelja, te ih osnažiti za aktivno i odgovorno preuzimanje roditeljske uloge. U okviru programa MAMA JE MAMA provode se tri projekta: savjetovalište Mama je mama, web portal za maloljetne trudnice i roditelje i projekt Korak za mlade majke provodi se s ciljem osnaživanja mladih majki u nepovoljnim situacijama za samostalan život i aktivno sudjelovanje u zajednici.