INTERAGING

EU projekti
Status: U tijeku

Broj ugovora

2021-1-IT02-KA210-ADU-000034923

Lokacija projekta

Italija Grčka Hrvatska

Trajanje projekta

03.01.2022.-03.01.2024.

Nositelj projekta

Bluebook (Italija)

Partneri

Associazione ALA (Italija) Udruga mladih United Societies of Balkans - USB (Grčka) Pučko otvoreno učilište Zagreb (Hrvatska)

Davatelj financijske potpore

60.000,00 EUR 9,456,00 EUR (POUZ udio)

Sufinanciranje

Erasmus+ KA2 Strateško partnerstvo - Obrazovanje odraslih 100 % financijska potpora

Ciljevi projekta

Predstaviti različitim organizacijama, koje svakodnevno rade sa odraslim osobama (naglasak na osobe treće životne dobi), u obrazovnom, kulturnom, socijalnom, zdravstvenom i drugim sektorima, provodeći razne formalne i neformalne aktivnosti, mogućnosti Erasmus+ programa (naglasak na ključnu aktivnost 1 mobilnost osoblja, i ključnu aktivnost 2 strateška partnerstva) u novom razdoblju 2021.-2027. godine.

Ciljane skupine

Organizacije iz javnog privatnog i neprofitnog sektora koje rade sa odraslim osobama u obrazovnom, kulturnom, socijalnom, zdravstvenom i drugim sektorima, s naglaskom na organizacije uključene u rad sa osobama treće životne dobi. 

Rezultati

1 .Održano niz sastanaka na lokalnoj razini sa minimalno 14 organizacija na međunarodnoj razini, u Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj.

2. Održano 1 studijsko putovanje u Grčkoj na kojem su razmijenjene dobre prakse Erasmus+ programa, iskustva i kompetencije sudionika, s ciljem razvoja budućih Erasmus+ programa. 

3. Održano niz sastanaka na lokalnoj razini u Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj radi predstavljanja rezultata studijskog putovanja u Grčkoj. 

4. Izrađen 1 obrazovni modul za promicanje Erasmus+ programa unutar sektora obrazovanja odraslih, trajanja 3 sata. 

Aktivnosti

1. Planiranje, promicanje i provedba, na lokalnoj razini, niz sastanaka usmjerenih na promicanje Erasmus+ programa (strategije, ciljeve, prilike i rezultate prijašnjeg programskog razdoblja). Aktivnost će uključiti minimalno 14 organizacija na međunarodnoj razini, u Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj.

2. Planiranje, organizacija i provedba studijskog putovanja projektnih partnera u Grčku, na kojem će se proučavati dobre prakse promicanja Erasmus+ programa među odraslim osobama i osobama treće životne dobi, s ciljem razvoja projektnih prijedloga, razmjene iskustava i kompetencija. Aktivnost predviđa provedbu međunarodnog sastanka u trajanju od 4 dana. Domaćin sastanka bit će grčki partner USB, a predviđa sudjelovanje ukupno 14 polaznika.

3. Planiranje, organizacija i provedba, niza sastanaka na lokalnoj razini s ciljem predstavljanja rezultata studijskog putovanja u Grčku, na koje će se pozivati ​​sudionici koji su sudjelovali u aktivnosti 1. i 2., kako bi predstavili vlastita iskustava i mogućnosti koje Erasmus+ program nudi njihovim organizacijama.

4. Izrada obrazovnog modula za promicanje Erasmus+ programa unutar sektora obrazovanja odraslih, trajanja 3 sata, koji je razvijen na temelju rezultata prethodne tri aktivnosti, radi što većeg i boljeg korištenja od svih zainteresiranih organizacija, a posebno organizacija u sektoru obrazovanja odraslih, i organizacija koje rade sa osobama treće životne dobi.