Žongler/ka - artist/ica

Osposobljavanje
Umjetničke radionice

O
Programu

Od 1. 9. 2014. godine započinje s radom prva artistička škola u Hrvatskoj s naobrazbom ŽONGLER/KA – ARTIST/ICA, u sklopu Zagrebačke artističke škole Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.
Škola ima pravo upisa stečenog umjetničkog zanimanja u e-radnu knjižicu.

Ivica Krakić, strukovni i organizacijski voditelj Zagrebačke artističke škole Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Diplomirao je Povijest umjetnosti, Arheologiju i Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Osnivač je i direktor MAK TEATRA koji svojim kazališnim predstavama, zabavnim programom i kreativnim radionicama opstaje na scenskom tržištu već više od 40 godina, što svjedoči o artističkom ali i poslovnom iskustvu i kvaliteti.

Miroslav Huzjak, voditelj i nastavnik u programu osposobljavanja za Žonglera/ke-Artista/ice. Završio Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu-nastavnički odjel. Član je MAK TEATRA koji svojim kazališnim predstavama, zabavnim programom i kreativnim radionicama opstaje na scenskom tržištu već više od 40 godina, što svjedoči o artističkom ali i poslovnom iskustvu i kvaliteti.

U Zagrebačkoj artističkoj školi je naglasak na učenju i potenciranju različitih vrsta artističkog izraza težeći prema maksimalnoj umjetničkoj kvaliteti.

Nastavni plan: Žongliranje hladnim i zapaljenim rekvizitima, Ples i scenski pokret, Gluma i scenski govor, Glazba u artističkom nastupu, Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć i Praktična nastava.
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

 1. Kreirati točke žonglersko artističkog programa, uz korištenje glazbenih i plesnih tehnika.
 2. Provoditi žonglersko artistički program uz korištenje hladnih i zapaljenih rekvizita.
 3. Komunicirati sa publikom na djelotvoran način, uz poštivanje profesionalne etike.
 4. Provoditi programe na siguran način i primjenjivati sve primjerene oblike zaštite izvođača i publike.

Polaznici stječu zanimanje Žonglera/ke-Artista/ica  te mogu formalizirati svoje zanimanje.

Žonglersko artistički nastupi iznimno su atraktivna sastavnica prilikom zabavljačke djelatnosti za djecu i odrasle na društvenim događanjima, javnog ili privatnog karaktera – rođendanskim proslvama, otvorenjima poslovnih prostora (trgovačkih centara, kulturnih centara, klubova, restorana, hotela,...), promocijama proizvoda i usluga.  Žonglersko artistički izrazi su u Europi i svijetu priznati  u jednakoj mjeri kao i ostali artistički izrazi (glazba, ples, gluma...), o čemu svjedoče i strukovne artističke škole i artističke akademije.

Program osposobljavanja za poslove Žonglera/ke-artista/ice je prvi verificirani program ovakvog profila u RH koji omogućuje da se prevlada raskorak između tradicije, vanjskih obrazovnih iskustava i potreba artističke scene a također će omogućiti i svim onim artistima koji već rade da formaliziraju svoja znanja i vještine.

Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb jedini koji nudi verificirani oblik obrazovanja za poslove Žongler/ka-Artista/ice.

 

 

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

Završena četverogodišnja srednja škola
Navršenih 18 g. života
Liječničko uvjerenje medicine rada

Cijena

5.500,00 kn

Potrebne isprave

 • Ispunjena upisnica s ugovorom
 • Svjedodžbe prethodno završenih razreda srednje škole
 • Domovnica
 • Rodni list
 • Liječničko uvjerenje medicine rada

Mogućnost plaćanja

 • Karticama (odjednom ili na rate)
 • Online karticama
 • Gotovina

Trajanje programa

202 šk. sati / 4-5 mj.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

0800 321 321

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati