Iluzionist/ica – artist/ica

Osposobljavanje
Umjetničke radionice

O
Programu

tERMINI POČETKA NASTAVE:

6.10.2023., petkom od 17 do 20 h i subotom od 9 do 13 h 

Od 1. 9. 2013. godine započinje s radom prva artistička škola u Hrvatskoj s naobrazbom ILUZIONIST – ARTIST, u sklopu Zagrebačke artističke škole Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Škola ima pravo upisa stečenog umjetničkog zanimanja u e-radnu knjižicu.

Ivica Krakić, strukovni i organizacijski voditelj Zagrebačke artističke škole Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Diplomirao je Povijest umjetnosti, Arheologiju i Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnivač je i direktor MAK TEATRA koji svojim kazališnim predstavama, zabavnim programom i kreativnim radionicama opstaje na scenskom tržištu već više od 40 godina, što svjedoči o artističkom ali i poslovnom iskustvu i kvaliteti.

U Zagrebačkoj artističkoj školi je naglasak na učenju i potenciranju različitih vrsta artističkog izraza težeći prema maksimalnoj umjetničkoj kvaliteti.

Nastavni plan: Iluzionizam, Ples i scenski pokret, Gluma i scenski pokret, Glazba u artističkom nastupu, Zaštita na radu i Praktična nastava.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

  1. Kreirati točke iluzionističko artističkog programa uz korištenje načela iluzionizma, iskustva drugih iluzionista te glazbenih i plesnih tehnika.
  2. Provoditi iluzionističko artistički program uz korištenje karata, loptica, cigareta, konopa, maramica, kineskih karika te stolnih i mentalnih trikova.
  3. Komunicirati s publikom na efikasan način uz poštivanje profesionalne etike.
  4. Provoditi programe na siguran način i primjenjivati sve oblike zaštite izvođača i publike.

Polaznici stječu zanimanje Iluzionista/ica-Artista/ica  te mogu i formalizirati svoje zanimanje.

Iluzionističke i artističke predstave predstavljaju značajnu zabavljačku djelatnost  za djecu i odrasle, koja se obavlja u vrstićima, školama, trgovačkim centrima, kulturnim centrima, hotelima i sl. Artizam i iluzionizam su u svijetu priznati kao umjetnički izraz jednako kao i glazbena, plesna ili glumačka djelatnost, o čemu svjedoče i strukovne artističke škole i artističke akademije.

Program osposobljavanja za poslove Iluzionista/ice-artista/ice je prvi verificirani program ovakvog profila u RH koji omogućuje da se prevlada raskoraka između tradicije, vanjskih obrazovnih iskustava i potreba artističke scene a također će omogućiti i svim onim artistima koji već rade da formaliziraju svoja znanja i vještine.

Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb jedini nudi verificirani oblik obrazovanja za poslove Iluzionista/ice-Artista/ice. 

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

Završena četverogodišnja srednja škola
Navršenih 18 g. života
Liječničko uvjerenje medicine rada

Cijena

18.000,00 kn / 2.390,44 €

10% popusta na jednokratnu gotovinsku uplatu iznosa školarine i za studente

Tečaj konverzije 7,53450

Potrebne isprave

  • Ispunjena upisnica s ugovorom
  • Svjedodžba zadnje završene škole
  • Domovnica
  • Rodni list

Mogućnost plaćanja

  • u cijelosti, gotovinom, karticama ili uplatom na račun 

  • obročno - karticama raznih banaka

Trajanje programa

331 šk. sati / 1 godina

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

0800 321 321

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati