Osobitosti hrvatske gastronomije, Nacionalno kuharstvo, regionalne kuhinje i suvremeni trendovi, organizacija poslova u kuhinji, stručna terminologija na stranom jeziku, zaštita na radu i prva pomoć, praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Koristiti odgovarajuće postupke u odabiru, pripremanju, čuvanju i posluživanju nacionalnih jela;
Pripremiti samostalno hrvatska tradicionalna nacionalna jela i desertna/slatka jela, kontinentalne i mediteranske kuhinje, sukladno odabranom receptu, jelovniku i metodi kuhanja, poštujući identitet i gastronomsku kulturu gosta te suvremene trendove u hrvatskoj gastronomiji i modernu tehnologiju u pripravi jela;
Dekorirati, poslužiti, servirati i prezentirati nacionalna autentična jela pojedinog kraja RH te desertna/slatka jela, koristeći tradicionalne i uvažavajući odgovarajuće suvremene trendove u prehrani kao i odgovarajuće tehnološke postupke i načine;
Komunicirati na primjeren način, koristeći vještine timskog rada i partnerske suradnje u svome poslu;
Koristiti stručnu terminologiju i izraze iz kuharstva i pripreme desertnih/slatkih jela u komunikaciji na stranom jeziku;
Primijeniti profesionalne higijenske standarde u kuharstvu, uz održavanje higijene prostora, uređaja i pribora;
Primijeniti standarde zaštite okoliša, u svrhu očuvanja zdravlja i suzbijanja mogućih bolesti, mjere zaštite na radu i rada na siguran način, uz pružanje prve pomoći do dolaska stručne osobe.
Vrsta programa
Usavršavanje.
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Navršenih 18 godina, završena srednja škola za zanimanje kuhar, odnosno turističko-hotelijerski komercijalist, najmanje jednom godinom radnog iskustva u struci, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijaliste/ice nacionalnih jela i sanitarna knjižica.
Cijena
6.800,00 kn.
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika zadnje završene škole,
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
potvrda poslodavca o radnom iskustvu u struci (najmanje 1 godina),
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijaliste/ice nacionalnih jela,
sanitarna knjižica.
Mogućnost plaćanja
Karticama (odjednom ili na rate)
Online karticama
Gotovina
Trajanje programa
267 sati.
Prijavi se!
Nazovite nas besplatno na 0800 321 321 ili pošaljite upit