KUHARA/ICA SPECIJALISTA/ICE NACIONALNIH JELA

Usavršavanje
Turizam i ugostiteljstvo

O
Programu

Program usavršavanja za poslove KUHARA/ICE SPECIJALISTE/ICE NACIONALNIH JELA

SADRŽAJ PROGRAMA:

Osobitosti hrvatske gastronomije, Nacionalno kuharstvo, regionalne kuhinje i suvremeni trendovi, organizacija poslova u kuhinji, stručna terminologija na stranom jeziku, zaštita na radu i prva pomoć, praktična nastava.

KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

  • Koristiti odgovarajuće postupke u odabiru, pripremanju, čuvanju i posluživanju nacionalnih jela;
  • Pripremiti samostalno hrvatska tradicionalna nacionalna jela i desertna/slatka jela, kontinentalne i mediteranske kuhinje, sukladno odabranom receptu, jelovniku i metodi kuhanja, poštujući identitet i gastronomsku kulturu gosta te suvremene trendove u hrvatskoj gastronomiji i modernu tehnologiju u pripravi jela;
  • Dekorirati, poslužiti, servirati i prezentirati nacionalna autentična jela pojedinog kraja RH te desertna/slatka jela, koristeći tradicionalne i uvažavajući odgovarajuće suvremene trendove u prehrani kao i odgovarajuće tehnološke postupke i načine;
  • Komunicirati na primjeren način, koristeći vještine timskog rada i partnerske suradnje u svome poslu;
  • Koristiti stručnu terminologiju i izraze iz kuharstva i pripreme desertnih/slatkih jela u komunikaciji na stranom jeziku;
  • Primijeniti profesionalne higijenske standarde u kuharstvu, uz održavanje higijene prostora, uređaja i pribora;
  • Primijeniti standarde zaštite okoliša, u svrhu očuvanja zdravlja i suzbijanja mogućih bolesti, mjere zaštite na radu i rada na siguran način, uz pružanje prve pomoći do dolaska stručne osobe.

Vrsta programa

Usavršavanje.

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

Navršenih 18 godina, završena srednja škola za zanimanje kuhar, odnosno turističko-hotelijerski komercijalist, najmanje jednom godinom radnog iskustva u struci, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijaliste/ice nacionalnih jela i sanitarna knjižica.

Cijena

8.137,26 kn / 1.080,00 €

Tečaj konverzije 7,53450

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
  • preslika domovnice,
  • preslika rodnog lista,
  • potvrda poslodavca o radnom iskustvu u struci (najmanje 1 godina),
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijaliste/ice nacionalnih jela,
  • sanitarna knjižica.
  • upisnica i ugovor o obrazovanju.

Mogućnost plaćanja

  • karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
  • u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
  • uplatom na žiro račun temeljem naloga za plaćanje.

Trajanje programa

267 sati.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

0800 321 321

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati