Osobitosti hrvatske gastronomije, Nacionalno kuharstvo, regionalne kuhinje i suvremeni trendovi, organizacija poslova u kuhinji, stručna terminologija na stranom jeziku, zaštita na radu i prva pomoć, praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Koristiti odgovarajuće postupke u odabiru, pripremanju, čuvanju i posluživanju nacionalnih jela;
Pripremiti samostalno hrvatska tradicionalna nacionalna jela i desertna/slatka jela, kontinentalne i mediteranske kuhinje, sukladno odabranom receptu, jelovniku i metodi kuhanja, poštujući identitet i gastronomsku kulturu gosta te suvremene trendove u hrvatskoj gastronomiji i modernu tehnologiju u pripravi jela;
Dekorirati, poslužiti, servirati i prezentirati nacionalna autentična jela pojedinog kraja RH te desertna/slatka jela, koristeći tradicionalne i uvažavajući odgovarajuće suvremene trendove u prehrani kao i odgovarajuće tehnološke postupke i načine;
Komunicirati na primjeren način, koristeći vještine timskog rada i partnerske suradnje u svome poslu;
Koristiti stručnu terminologiju i izraze iz kuharstva i pripreme desertnih/slatkih jela u komunikaciji na stranom jeziku;
Primijeniti profesionalne higijenske standarde u kuharstvu, uz održavanje higijene prostora, uređaja i pribora;
Primijeniti standarde zaštite okoliša, u svrhu očuvanja zdravlja i suzbijanja mogućih bolesti, mjere zaštite na radu i rada na siguran način, uz pružanje prve pomoći do dolaska stručne osobe.
Vrsta programa
Usavršavanje.
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Navršenih 18 godina, završena srednja škola za zanimanje kuhar, odnosno turističko-hotelijerski komercijalist, najmanje jednom godinom radnog iskustva u struci, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijaliste/ice nacionalnih jela i sanitarna knjižica.
Cijena
6.800,00 kn.
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika zadnje završene škole,
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
potvrda poslodavca o radnom iskustvu u struci (najmanje 1 godina),
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijaliste/ice nacionalnih jela,