Organizacija rada u ugostiteljskoj kuhinji, osnove poznavanja robe i namirnica, priprema pizza, osnove higijene, zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć, praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Razlikovati radne procese i uslugu osoblja ugostiteljske kuhinje te objasniti načine rada u njoj;
Razlikovati osnovne namirnice, začine i mirodije te objasniti njihove karakteristike i način korištenja;
Koristiti ugostiteljske uređaje, pribor i sredstva na siguran i pravilan način;
Razlikovati vrste tijesta i dodataka za tijesto i primijeniti recepture u izradi raznih vrsta pizza;
Izraditi različite vrste pizza prema normativima i recepturi;
Primijeniti pravila osnovne higijene, higijene prostora, zaštite na radu i zaštite od požara pri korištenju prostorija, uređaja i pribora za pripremanje pizza.
Vrsta programa
Osposobljavanje
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Navršenih 18 godina, završena osnovna škola, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova priprematelja/ice pizza.
Cijena
3.616,56 kn / 480,00 €
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika javne isprave o završenom zadnjem stupnju obrazovanja (svjedodžba/diploma),
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova priprematelja/ice pizza,