Osnove poznavanja robe i namirnica, poslovi pečenjara, osnove higijene, zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć, praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Primijeniti pravila osobne higijene te higijene prostorija, uređaja, posuđa i pribora u ugostiteljskom objektu;
Odabrati i pripremiti namirnice životinjskog i biljnog podrijetla, začine i mirodije za pripremu jela na roštilju i ražnju, pećnici, peki ili krušnoj peći;
Koristiti i održavati ugostiteljske uređaje, opremu, sredstva i pribor na pravilan i siguran način;
Primijeniti tehnike gotovljenja i posluživanja različitih vrsta jela na roštilju, ražnju, pećnici, peki i krušnoj peći;
Provesti ispravno čuvanje i skladištenje namirnica;
Komunicirati s osobljem na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona.
Vrsta programa
Osposobljavanje
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Navršenih 17 godina, završena osnovna škola, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pečenjara.
Cijena
4.219,32 kn / 560,00 €
Tečaj konverzije 7,53450
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pečenjara,
upisnica i ugovor o obrazovanju.
Mogućnost plaćanja
karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
uplatom na žiro račun temeljem naloga za plaćanje.