Pečenjar

Osposobljavanje
Turizam i ugostiteljstvo

O
Programu

Program osposobljavanja za PEČENJARA

SADRŽAJ PROGRAMA:

Osnove poznavanja robe i namirnica, poslovi pečenjara, osnove higijene, zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć, praktična nastava.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

  • Primijeniti pravila osobne higijene te higijene prostorija, uređaja, posuđa i pribora u ugostiteljskom objektu;
  • Odabrati i pripremiti namirnice životinjskog i biljnog podrijetla, začine i mirodije za pripremu jela na roštilju i ražnju, pećnici, peki ili krušnoj peći;
  • Koristiti i održavati ugostiteljske uređaje, opremu, sredstva i pribor na pravilan i siguran način;
  • Primijeniti tehnike gotovljenja i posluživanja različitih vrsta jela na roštilju, ražnju, pećnici, peki i krušnoj peći;
  • Provesti ispravno čuvanje i skladištenje namirnica;
  • Komunicirati s osobljem na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona.

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

Navršenih 17 godina, završena osnovna škola, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pečenjara.

Cijena

4.219,32 kn / 560,00 €

Tečaj konverzije 7,53450

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
  • preslika domovnice,
  • preslika rodnog lista,
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pečenjara,
  • upisnica i ugovor o obrazovanju.

Mogućnost plaćanja

  • karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
  • u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
  • uplatom na žiro račun temeljem naloga za plaćanje.

Trajanje programa

140 sati.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

0800 321 321

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati