SUBOTNJE KULINARSKE RADIONICE S FOOD BLOGERICAMA!
Ako želite naučiti kuhati ili unaprijediti svoja kulinarska znanja i vještine, a usput fino gricnuti, izvrsno se zabaviti i podružiti s poznatim hrvatskim gastro blogericama, evo prilike već ove jeseni!
Pučko otvoreno učilište Zagreb pokreće ciklus kulinarskih radionica subotom na kojima će vas Tanja Pastuović Klaić, Andrea Cukrov i Sandra Rončević provesti kroz svoje omiljene recepte i upoznati vas s raznim kulinarskim tehnikama.
AZIJSKA KUHINJA S TANJOM!
Jer azijska je hit!
Kao u svemu, tako i u svijetu gastronomije neka jela, tehnike i kuhinje naprosto su u modi. Azijska kuhinja je zadnjih godina u trendu, osvaja bogatim, dubokim okusima, ali i bojama, svježinom i brzom pripremom.
Na našoj radionici pripremit ćemo tri jela koja savršeno predstavljaju raznolikost i razigranost azijske kuhinje:
- GYOZA - japanska punjena tjestenina. Ovi sočni mekano - hrskavi jastučići obožavani su diljem svijeta, a tajna njihova okusa leži u savršenom omjeru tijesta, mesa, povrća i začina.
- WONTON JUHA - fantastična aromatična kineska juha. Idealna za hladnije dane koji su pred nama. Ova čudesna juha u trenu će vas zagrijati i utješiti, ali i brzinski napuniti energijom :)
- STIR FRY PILETINA / CHOW MEIN - jedno od najpopularnijih i najomiljenijih jela iz woka. Prženi rezanci s piletinom i povrćem, uz nezaobilazne začine i umake. Brzo, jednostavno i idealno za druženja s ekipom. Sjeckanje povrća oduzet će vam nešto vremena, dalje sve ide za čas.
Ukratko, naučit ćemo pripremiti gyoze, japansku punjenu tjesteninu o kojoj svi pričaju ;) Kuhat ćemo finu okrepljujuću kinesku juhu s tipičnim azijskim začinima i naučiti kako pripremati brzo i zdravo jelo u woku.
VODITELJICA: Tanja Pastuović Klaić
VODITELJICA RADIONICE O SEBI:
Ja sam rođena Slavonka, odrasla u Županji, u obitelji i okruženju gdje je hrana bitna i gdje se kuha sa strašću i veseljem. U Zagreb sam stigla na studij politologije, no moji interesi i izbori tijekom godina su se mijenjali. Prije nešto više od 10 godina pokrenula sam food-blog COOKam i guštam, a moj je hobi s vremenom prerastao u puno više od toga.
Pokrenula sam vlastiti posao, otvorila agenciju za promidžbu, surađujem s prehrambenim brendovima, radim na kreiranju sadržaja za magazine i editorijale, bavim se food-stylingom, osmišljavam recepte, kuham i stiliziram hranu, vodim škole kuhanja i tematske radionice.
Zajedno sa sinom bavim se produkcijom video sadržaja, produkt fotografijom i uživam u našim zajedničkim projektima.
Volim dinamiku koju ovaj posao pruža, slobodu u kreiranju i objavljivanju, radost upoznavanja ljudi koji me inspiriraju, s kojima dijelim slične strasti i tada sve ima razlog i smisao. Osim svježih i kvalitetnih namirnica, važna mi je atmosfera u kuhinji, volim kuhati uz dobru glazbu.
Potražite me na Facebooku COOKam i guštam, instagramu tanja.cookamigustam a zavirite i na moj blog COOKam i guštam.