Veliki skup pamtitelja riječi

Hobi
Programi javnih potreba u kulturi Grada Zagreba

O
Programu

VELIKI SKUP PAMTITELJA RIJEČI je završno natjecanje svih pobjednika školskih natjecanja pod nazivom SKUP PAMTITELJA RIJEČI, kojima su pristupili učenici – sudionici aktivnosti pod nazivom RIJEČ DANA (Copyright@Ida Bogadi, 2015.) koje provode školske knjižnice. Riječ je o projektu koji ima tri razine, a namijenjen je osnovnoškolcima od 9 do 14 godina s područja grada Zagreba, županije i prostora cijele RH.
RIJEČ DANA je aktivnost koja se svakodnevno provodila u školskim knjižnicama, u sklopu koje su učenici birali riječ iz rječnika hrvatskog jezika koja postaje Riječ dana. U drugom polugodišta tekuće školske godine pristupili su na natjecanje u matičnoj školi, na SKUP PAMTITELJA RIJEČI. Pobjednici tog skupa sudjelovali su u Zagrebu na VELIKOM SKUPU PAMTITELJA RIJEČI.

Tijek projekta:

  • prijave škola na sudjelovanje u projektu i natjecanje / 11 OŠ škola: Suhopolje, Čučerje, Frana Galovića, Dragutina Domjanića, Mertojak, Hrvatski Leskovac, Gustava Krkleca, Novska, Donja Dubrava, Mladost i Ivana Filipovića
  • provedba Riječi dana u matičnim školama
  • školska natjecanja Skup pamtitelja riječi, na kojima se biraju pobjednici u mlađoj i starijoj kategoriji
  • prijava učenika pobjednika na školskim natjecanjima / 7 OŠ i 11 učenika: Dragutina Domjanića, Gustava Krkleca, Ivana Filipovića, Čučerje, Novska, Donja Dubrava, Mladost
  • škole dobivaju zajedničku listu riječi koje učenici uče za Veliki skup pamtitelja riječi
  • 29.11.2019. / natjecanje Veliki skup pamtitelja riječi /POUZ, Zagreb

Sudjelovalo je 7 OŠ, 11 učenika, 7 mentora, 3 člana komisije. Natjecanje se sastojalo iz pismenog dijela (test anagrama i test razumijevanja) te usmenog dijela (definicija riječničkog značenja riječi; po 5 riječi za svakog učenika). Na usmenom dijelu natjecanja bili su prisutni i mentori učenika te prisutni prijatelji ili roditelji učenika. Po završetku testiranja, komisija je obradila rezultate te odredila pobjednike.
Svečano su proglašena 1. do 3. mjesta u mlađoj i starijoj kategoriji, dodijeljene su nagrade, diplome i keramičke medalje koje je specijalno za ovu prigodu izradila dizajnerica keramike Mirjane Rajković. Svi natjecatelji, njihovi mentori i ravnatelji škola, dobili su zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

U popratnom programu, sudjelovao je MAK teatar sa iluzionističkim programom na temu mentalnih igrica s riječima i slovima a organiziran je i domjenak za sudionike.

Upisi u e radnu knjižicu

Ne

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na
0800 321 321
ili pošaljite upit

Pošalji upit

Moglo bi vas zanimati