Intergeneracijski čitateljski klub

Hobi
Programi javnih potreba u kulturi Grada Zagreba

O
Programu

Cilj osnivanja „Intergeneracijskog čitateljskog kluba POU Zagreb“ je potaknuti međugeneracijsku suradnju i aktivnosti na području promicanja ideje važnosti čitanja pod motom „čitajmo da ne ostanemo bez riječi“.

Nacrt nove strategije poticanja čitanja odnosi se na sve generacije, kako one zrele dobi, mlade, prvenstveno djecu, tako i na one koji tek trebaju postati čitatelji. Članovi  našeg kluba su učenici od 5. do 8. razreda te korisnici Doma za starije osobe.  

Mogućnost doživljaja pročitanih knjiga na drugačiji i nov način, iznošenje vlastitih mišljenja i doživljaja pročitanog, međusobno uvažavanje, poštovanje tuđeg mišljenja, međugeneracijsko druženje, razumijevanje, samo su neki od poticaja za osnivanje ovakvog kluba. Uključenost u društvo, povećanje kvalitete života tijekom starenja, međugeneracijsko povezivanje i solidarnost prepoznati su kao stupovi važnih sustava socijalne sigurnosti ali i osobne dobrobiti pojedinca.

Kroz aktivnost kluba pozitivno će se utjecati na razvijanje sposobnosti izražavanja, samopouzdanja u iznošenju mišljenja pred drugima, učenju pravilnog argumentiranja, međugeneracijskoj solidarnosti, poticanju čitanja, mijenjanje percepcije čitanja kao zabave, a ne samo nužne i dosadne aktivnosti koju djeca i mladi najčešće imaju (lektira).

Upisi u e radnu knjižicu

Ne

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na
0800 321 321
ili pošaljite upit

Pošalji upit