Dani Trnja

Hobi
Programi javnih potreba u kulturi Grada Zagreba

O
Programu

Pučko otvoreno učilište Zagreb u suradnji s Vijećem Gradske četvrti Trnje po drugi put je organiziralo manifestaciju pod nazivom „Dan Trnja“, koja se, 8. lipnja 2019. godine, na Fontanama, Ulica Hrvatske bratske zajednice. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića. Cilj manifestacije bio je omogućiti ustanovama, pojedincima, sportskim društvima i udrugama koje djeluju na području Trnja predstaviti se Trnjankama i Trnjanima, ali i svim
Zagrepčankama i Zagrepčanima, te obogatiti kulturno i turističku ponudu gradske četvrti Trnje i uključiti građanke i građane Trnja u oblikovanje kulturne ponude Trnja.


Manifestacija se provodi u središnjem, Trnjanima, ali i ostalim sugrađanima najljepšem i najpopularnijem dijelu Trnja, ispred monumentalnog zdanja Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na zelenoj, travnatoj površini koja okružuje Fontane, od sjevernog dijela do pozornice koja će biti postavljena na južnom dijelu prostora.Manifestacija je započela Rekreativnom šetnjom „Volim Trnje“u 16 sati na Boćarskom domu i završila na fontanama oko 17 sati. U poslijepodnevnom dijelu programa koji započinje u 17.00 sati na pozornici su nastupila djeca trnjanskih osnovnih i srednjih škola te fakulteta i učeničkog doma
Franje Bučara, nacionalnih manjina .Svoje aktivnosti predstavile su i brojne udruge, sportska društva te korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Trnje i Gerontološkog centra Trnje. 

Osim navedenih subjekata, Dobrovoljno vatrogasno društvo Trnje također je predstavilo aktivnosti u koje su se na dobrovoljnoj razini mogla uključiti djeca i mladi.

O sigurnosti posjetitelja, ali i o izvanrednoj regulaciji prometa brinula je VIII. policijska postaja Zagreb.U večernjem dijelu programa nastupio je pop-rock sastav sastav VATRA, a građani su mogli uživati i u spektakularnom vatrometom u večernjim satima.

Grad Zagreb je za svoje sugrađane osigurao okrjepu te počastio posjetitelje hot-dogovima.

U sklopu manifestacije „Dan Trnja“ u petak, 7. lipnja 2019. u 19.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb otvoreno je izložba fotografskih radova pod nazivom “Zagrebačka Gradska četvrt Trnje 2019., ljudi, njihov život, rad i prostor”. Na Foto natječaj koji je objavljen na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Zagrebačke zajednice tehničke kulture, Zagrebački foto kino saveza, ali i zagrebačkih fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koje djeluju na području Trnja (Filozofski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektronike i računarstva) prijavilo se 43 autora sa 200 fotografija.
Izložbu je bilo moguće pogledati do 28. lipnja 2019. godine.

Upisi u e radnu knjižicu

Ne

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na
0800 321 321
ili pošaljite upit

Pošalji upit

Moglo bi vas zanimati