Planiranje i priprema povrtnjaka, uzgoj pojedinih povrćarskih kultura, zaštita povrćarskih kultura od bolesti i štetnika, berba i skladištenje povrća, osnovni strojevi u povrćarstvu, zaštita na radu i praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Odabrati povrćarske kulture za uzgoj;
Razlikovati agroekološke uvjete za povrćarsku proizvodnju;
Primijeniti biljno-uzgojne zahvate u povrćarskoj proizvodnji;
Provoditi sjetvu-sadnju povrćarskih kultura;
Provoditi mjere njege i gnojidbe prema zahtjevima pojedine kulture;
Prepoznati bolesti i štetnike povrćarskih kultura i primijeniti odgovarajuće mjere zaštite;
Odrediti zrelost plodova, vrijeme berbe prema cilju proizvodnje, sortiranje i pakiranje, uskladištenje i transport povrćarskih proizvoda;
Rukovati strojevima i opremom u povrćarstvu na stručan i siguran način;
Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanje prve pomoć, do dolaska stručne osobe.
Vrsta programa
Osposobljavanje.
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Završena osnovna škola, navršenih 18 godina života, vozačka dozvola odgovarajuće kategorije i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova uzgajivača povrća.
Cijena
3.970,00 kn.
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika zadnje završene škole, preslika
domovnice,
preslika rodnog lista,
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova uzgajivača povrća,