Pekar

Osposobljavanje
Poljoprivreda, prehrana i veterina

O
Programu

SADRŽAJ PROGRAMA:

Osnove poslovanja pekare, sastojci pekarskih proizvoda, proizvodnja pekarskih proizvoda, osnove higijene i ekologije, zaštita na radu i praktična nastava.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

  • Primijeniti osnovna pravila poslovanja i organizacije rada pekare;
  • Razlikovati, koristiti i održavati alate, strojeve, uređaje i opremu za pripremu pekarskih proizvoda;
  • Odabrati i pripremiti osnovne sastojke i dodatke za pripremu pekarskih proizvoda;
  • Pripremiti i zgotoviti ukusne i zdrave vrste običnog i specijalnog kruha i peciva;
  • Provoditi ispravno izlaganje, čuvanje i ambalažiranje proizvoda;
  • Primijeniti mjere i postupke rada na siguran način, pravila održavanja osobne higijene i higijene uređaja i radnog prostora;
  • Prepoznati izvore zagađenja, načine širenja bolesti i provoditi mjere njihovog sprečavanja, te pravilno i ekološki prihvatljivo zbrinjavati otpadne tvari;
  • Primijeniti pravila zaštite na radu i pružiti prvu pomoć.

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

Završena osnovna škola, navršenih 18 godina života i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara.

Cijena

4.000,00 kn

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika zadnje završene škole,
  • preslika domovnice,
  • preslika rodnog lista,
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara.

Mogućnost plaćanja

  • Karticama (odjednom ili na rate)
  • Online karticama
  • Gotovina

Trajanje programa

148 sati.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na
0800 321 321
ili pošaljite upit

Pošalji upit

Moglo bi vas zanimati