Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju PEKAR/ICA
SADRŽAJ PROGRAMA:
Osnove poslovanja pekare, sastojci pekarskih proizvoda, proizvodnja pekarskih proizvoda, osnove higijene i ekologije, zaštita na radu i praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Primijeniti osnovna pravila poslovanja i organizacije rada pekare;
Razlikovati, koristiti i održavati alate, strojeve, uređaje i opremu za pripremu pekarskih proizvoda;
Odabrati i pripremiti osnovne sastojke i dodatke za pripremu pekarskih proizvoda;
Pripremiti i zgotoviti ukusne i zdrave vrste običnog i specijalnog kruha i peciva;
Provoditi ispravno izlaganje, čuvanje i ambalažiranje proizvoda;
Primijeniti mjere i postupke rada na siguran način, pravila održavanja osobne higijene i higijene uređaja i radnog prostora;
Prepoznati izvore zagađenja, načine širenja bolesti i provoditi mjere njihovog sprečavanja, te pravilno i ekološki prihvatljivo zbrinjavati otpadne tvari;
Primijeniti pravila zaštite na radu i pružiti prvu pomoć.
Vrsta programa
Osposobljavanje
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Završena osnovna škola, navršenih 18 godina života i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara.
Cijena
4.822,08 kn / 640,00 €
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika javne isprave o završenom zadnjem stupnju obrazovanja (svjedodžba/diploma),
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara,