Osnove poslovanja pekare, sastojci pekarskih proizvoda, proizvodnja pekarskih proizvoda, osnove higijene i ekologije, zaštita na radu i praktična nastava.
KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Primijeniti osnovna pravila poslovanja i organizacije rada pekare;
Razlikovati, koristiti i održavati alate, strojeve, uređaje i opremu za pripremu pekarskih proizvoda;
Odabrati i pripremiti osnovne sastojke i dodatke za pripremu pekarskih proizvoda;
Pripremiti i zgotoviti ukusne i zdrave vrste običnog i specijalnog kruha i peciva;
Provoditi ispravno izlaganje, čuvanje i ambalažiranje proizvoda;
Primijeniti mjere i postupke rada na siguran način, pravila održavanja osobne higijene i higijene uređaja i radnog prostora;
Prepoznati izvore zagađenja, načine širenja bolesti i provoditi mjere njihovog sprečavanja, te pravilno i ekološki prihvatljivo zbrinjavati otpadne tvari;
Primijeniti pravila zaštite na radu i pružiti prvu pomoć.
Vrsta programa
Osposobljavanje.
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
Završena osnovna škola, navršenih 18 godina života i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara.
Cijena
4.000,00 kn.
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika zadnje završene škole,
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara.
Mogućnost plaćanja
Karticama (odjednom ili na rate)
Online karticama
Gotovina
Trajanje programa
164 sati.
Prijavi se!
Nazovite nas besplatno na 0800 321 321 ili pošaljite upit