Zaštita bilja

Hobi
Poljoprivreda, prehrana i veterina

O
Programu

SADRŽAJ PROGRAMA:

Zašto, kada i kako vršimo zaštitu bilja, bolesti, štetnici, korovi, izračunavanje koncentracije zaštitnog sredstva, zoocidi, fungicidi, herbicidi, zaštita bilja u ekološkoj poljoprivredi, program zaštite jabuke, kruške, trešnje, šljive, rajčice, luka.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

 • Usvojena znanja kada, kako i kojim alatom izvršiti zaštitu;
 • Opisati i prepoznati bolesti, štetnike i korove;
 • Savladati koliko grama ili mililitara zaštitnog sredstva je potrebno upotrijebiti da bi se napravilo škropivo;
 • Usvajanje znanja o zaštitnim sredstvima, te poznavanje najučestalijih zaštitnih sredstava;
 • Usvojiti znanja o ekološkoj zaštiti bilja, na koji način zaštiti biljke te znati preparate koji se mogu koristiti u ekološkoj poljoprivredi;
 • Usvojena znanja kada i kojim zaštitnim sredstvima treba vršiti zaštitu određenih kultura.

Više o nastavnicama:

MARTINA KMET
Rođena je 30.07.1981. godine u Puli. Završila je Srednju poljoprivrednu školu u Poreču, a diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je kao profesorica poljoprivredne grupe predmeta u Srednjoj poljoprivrednoj školi Poreč, nakon čega upisuje i završava PPI na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2014. godine održava predavanja na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Dobitnica je Dekanove i Rektorove nagrade za najbolje studentske radove u 2008. godini. Sudjelovala je na 38. hrvatskom simpoziju mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, s radom „Značenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima“. Radila je u sjemenarni Agro poljomlinar kao savjetnica za zaštitu bilja. Trenutno zaposlena u Plavoj Laguni u odjelu hortikulture.

MAJA ŠČAVNIČAR
Rođena je 07.02.1981. godine u Zagrebu. Završila je opću gimnaziju u Zagrebu. Diplomirala je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Dekanove i Rektorove nagrade za najbolje studentske radove u 2008. godini. Sudjelovala je na 38. hrvatskom simpoziju mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, s radom „Značenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima“. Trenutno zaposlena u ŠRU Odra Velika Gorica.

Vrsta programa

Hobi.

Upisi u e radnu knjižicu

Ne

Uvjeti za upis

Navršenih 15 godina.

Cijena

 • 650,00 kn - redovita cijena,
 • 350,00 kn - promotivna cijena za nastavu na daljinu

Potrebne isprave

 • Ispunjena upisnica s ugovorom.

Mogućnost plaćanja

UPLATOM NA ŽIRO-RAČUN POUZ-a:

 • jednokratno u cijelosti prije upisa.

UPLATOM NA BLAGAJNI POUZ-a:

 • jednokratno u cijelosti gotovinom/uplatom prilikom upisa;
 • jednokratno u cijelosti karticom prilikom upisa (Maestro - ESB, PBZ, ZABA, Mastercard - ESB, PBZ, ZABA, Visa – ESB, ZABA, Visa PBZ Debit, PBZ Premium Visa).

Trajanje programa

15 sati

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

0800 321 321

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati