Projekt KRUG - produljenje projekta, dodatak Ugovoru UP.04.2.1.04.0151

Novosti 15.07.2020.

Projekt je započeo 29. listopada 2018. godine te je planirani završetak trebao biti do 29. travnja 2020. godine. Poteškoće su se pojavile pojavom pandemije COVID-19 koja je onemogućila provedbu aktivnosti u zadnjoj fazi provedbe projekta. Zbog poteškoća u provedbi planiranih projektnih aktivnosti u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb i partnerskim organizacijama zatraženo je produljenje provedbe projekta na tri mjeseca. Projekt je produljen do 29. srpnja 2020. godine radi ostvarenja ciljeva projekta i zadanih pokazatelja, kako bi se do kraja mogle provesti predviđene projektne aktivnosti i realizirali zadani ciljevi i pokazatelji.

Tijekom provedbe projekta kontinuirano su se odrađivale projektne aktivnosti i pribavljala dokazna dokumentacija. U provedbi projekta do razdoblja pojave pandemije COVID-19 realizirala se i ostvarila većina projektnih aktivnosti poput filmskih radionica i projekcija u Labinu i Splitu, radionice keramike, glazbene i likovne radionice i njihove izložbe i koncert u Zagrebu te umjetničke radionice i izložbe u Brestovcu (Četiri godišnja doba: Košnja trave, Slama, Grabljanje lišća i Oblikovanje skulptura od leda). U postojećim okolnostima program je ostvaren u svim ključnim dijelovima te su ostvareni postavljeni ciljevi za izradu dokumenta o razvoju modela sudioničkog upravljanja za razvoj održive platforme inkluzivnih centara ustanova u kulturi temeljenog na analizi pripremnih aktivnosti i provedenih kulturnih i umjetničkih programa koji su nastali za vrijeme trajanja projekta u civilno-javnom partnerstvu.

Doprinos partnera ostvarivanju ciljeva projekta i Poziva je u stvaranju pretpostavke za razvoj novih, dinamičnih i raznolikih suradnji, lokalnih organizacija civilnog društva i organizacija koje će  temeljem rezultata moći kreirati vlastite i samostalne aktivnosti (primjenjivati razvijeni model u svojim programima) te pojačano uključiti sve članove lokalne zajednice u inkluzivne umjetničke i kulturne aktivnosti putem civilno-javne suradnje.