OTVORENI POZIV ZA IZLAGANJE - CEKAO 2022.

Galerije 18.06.2021.

GALERIJA CEKAO 

Pratite nas na Facebook stranici 

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2022. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 18. srpnja 2021.

Galerija CEKAO, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremeno implementiranje ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen predviđenim, ali i brojnim nepredviđenim posjetiteljima, korisnicima prostora učilišta. Na ovaj način rad dobiva drugu vrstu vidljivosti, participirajući istodobno u aktivnom organizmu kuće, kojoj su Radovan Nikšić, Ninoslav Kučan i Bernardo Bernardi sredinom prošlog stoljeća osigurali ulazak u antologiju hrvatske arhitekture. Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Savjet zadržava također pravo poziva umjetnicima.

Prijava
Ispunjenu prijavnicu poslati u pdf. formatu isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr. Rok za zaprimanje prijedloga je 18. 7. 2021. do 23.59 sati.
Preuzmite prijavnicu