Uvjeti poslovanja

Usluge naše internetske trgovine možete koristiti nakon što se registrirate kao korisnik. Registracijom pristajete na uvjete prodaje i dostave te na uvjete korištenja. Kod procesa kupnje vrlo je važno da do kraja završite proces, nakon čega ćete elektroničkom poštom dobiti potvrdu o kupnji.


NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama:
Diners, American, Visa, MasterCard, Maestro jednokratno
Diners, American, MasterCard i Visa Zagrebačke banke do 12 rata (beskamatno)

Virmansko plaćanje
Nakon što ste završili narudžbu putem webshopa i izabrali virmansko plaćanje, uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte i sl. Za uplatu su vam potrebni sljedeći podaci:

    PLATITELJ: vase ime i prezime, adresa
    PRIMATELJ: Pučko otvoreno učilište Zagreb, Ul. Grada Vukovara 68, 10 000 Zagreb
    IBAN: HR0223600001101352593
    MODEL: 00
    POZIV NA BROJ: broj vase narudžbe
    OPIS PLAĆANJA: navesti naziv knjige i količinu
    IZNOS: cijena naručenih knjiga uvećana za poštanske troškove - 25,00 kn po narudžbi


Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode na navedenu adresu.
Sve cijene uključuju PDV.


Jamstvo sigurne online kupnje

Za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristimo uslugom T-Coma pod nazivom PayWay. T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).Kreditne kartice:


REKLAMACIJA

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara okvirnom opisu proizvoda navedenom na stranicama http://www.pou.hr/webshop.

Reklamirani proizvod mora biti pakiranju, te s pripadajućim računom. Pravo na povrat proizvoda koje nije naručio ili proizvoda koji imaju skrivenu manu ili oštećenje, a oštećenje nije nastalo prilikom transporta, kupac ima u roku od 14 (četrnaest) radnih dana po primitku pošiljke. POUZ  d.o.o. će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku trideset (30) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište. U slučaju da se zamjenski proizvod ne može isporučiti, moguć je samo povrat sredstava.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta. Reklamacija se ne priznaje ukoliko je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa, osim ako je spreman na sebe preuzeti manipulativne troškove povrata robe od 100 kn. Ukoliko kupac ipak odluči vratiti robu, može to učiniti isključivo na svoj trošak, pod uvjetom da mu uplaćena sredstva vraćamo na njegov žiro račun.

Naknadne reklamacije neće se uvažavati. Za sve reklamacije vezane za nedostatke proizvoda možete nas kontaktirati putem elektroničke pošte ili  usmeno putem telefona:
- na broj telefona: 091/ 6003 834
- na e-mail adresu: webshop@pou.hr

 
POVRAT ISPRAVNE ROBE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje dostavnom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku od najkasnije 7 dana od primitka roba. Takvu robu potrebno je poslati na adresu tvrtke POUZ d.o.o., Ulica grada Vukovara 68, 10000 Zagreb, sa naznakom – Povrat robe, i napisanim razlogom povrata (Ne odgovaramo za krivo naručenu robu).

Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa, te pisana obavijest s brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Povrat robe isključuje robu na akciji i robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećenje zbog korištenja. Ukoliko je roba oštećena ili nedostaju neki dijelovi povrat će biti odbijen, a troškove transporta snosi kupac. 

U slučaju povrata ispravne robe teretimo Vas za manipulativne troškove povrata, koje naplaćujemo 100 kn (trošak dostave i povrata robe). Roba mora biti vraćena prodavatelju sa svim priloženim dokumentima. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.


IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećojtečajnoj listi Hrvatske Narodne banke. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napomena:
Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika i podložno je tužbi.